Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Новини

Дата: від до Скинути

День цивільного захисту

День цивільного захисту

Насиченим і водночас цікавим був навчальний день (27 квітня) у закладі. Розпочався він з робочої лінійки, на якій було озвучено наказ директора «Про підготовку та проведення Дня цивільного захисту», графік проведення Дня ЦЗ. А потім проходили тренувальні завдання згідно з ввідною «Пожежа»; на третьому уроці бажаючі могли відвідати уроки з предмету «Основи здоров’я» (1, 3, 8, 9 кл.) та «Захист Вітчизни» (10 кл.); упродовж перерв учні переглядали відеофільми та виставку стінних газет.

10:05 02.05.2018

Юні футболістки

Юні футболістки

Учениці Вербівського НВК, в складі збірної команди ( Людинь,Лютинськ, Берестя, Вербівка) вибороли перше місце в старшій групі. Учениці 7 класу Богатько Аліна та Ротар Діана представлять область у складі команди переможців у Гощі. Вітаємо учнів з вдалим початком непростого, спортивного життя!

12:56 26.04.2018

ЧОРНОБИЛЬСЬКА КАТАСТРОФА: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА

ЧОРНОБИЛЬСЬКА КАТАСТРОФА: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА

32 роки тому, 26 квітня 1986 року,  сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Причиною катастрофи прийнято вважати стрибок напруги в мережі, який викликав два вибухи. На щастя (якщо можна так сказати), вибухи були не ядерними, а хімічними - наслідок перегріву реактора і накопичення значної кількості пари. На момент вибуху в реакторі знаходилось близько 200 т урану. Було зруйновано обшивку, а через відсутність захисної оболонки більше 60 т радіоактивних речовин піднялись у повітря. Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі. Оскільки Чорнобильська АЕС була графітно-водним реактором, саме графіт передбачав легкозаймистість всієї системи. Після вибуху в ньому залишилось близько 800 т графіту, який почав горіти. Пожежа тривала 10 днів і забрала життя 31 людини. Остаточно графіт перестав горіти лише 10 травня. Пожежники, які першими прибули на місце катастрофи, не мали ізолюючих протигазів. Їх просто не попередили про особливості ситуації. В результаті радіоактивні речовини потрапили в дихальні шляхи ліквідаторів. Кількість людей, що брали участь в гасінні пожежі на ЧАЕС, становила 240 тис. Всі вони отримали високі дози радіації. Однак саме пожежникам вдалось врятувати нас від справді серйозної катастрофи – сильного водневого вибуху, який міг стати наступним етапом трагедії. 

09:21 26.04.2018

ПОСВЯТА В ЧИТАЧІ

ПОСВЯТА В ЧИТАЧІ

Як неможливо жити без повітря, води та хліба, так неможливо жити без книги. Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга – розум». З метою популяризації шкільної бібліотеки та книги, впродовж Тижня дитячої книги у бібліотеках громади відбувалися цікаві заходи. Найголовнішим заходом був «Посвята в читачі». Найбільше задоволення від свята отримали першокласники, бо вони вже вміють читати, за що їх було нагороджено дипломами.

23:08 24.04.2018

СПОРТИВНИЙ ТУРИЗМ

СПОРТИВНИЙ ТУРИЗМ

Вчитель фізкультури Золотинської ЗОШ І-ІІ ст., Ярмолюк В.В.  з початком весняного тепла та з командою учнів подорожує районом, беручи участь у різних спортивних заходах. Цього разу подорожуючі відправилися на змагання із спортивного туризму Спартакіади школярів в урочище «Кураські гори».

23:04 24.04.2018

Екскурсія до Народного музею історії села Висоцьк

Екскурсія до Народного музею історії села Висоцьк

18 квітня вихованці групи продовженого дня відвідали Народний  музей історії села Висоцьк.  Реліквії – музейні експонати розказали про важливі історичні події, видатних діячів, господарювання та  особливості природи нашого краю. Григорій Васильович Яцута цікаво і пізнавально допоміг учням поринути у далеке минуле свого рідного села та  доторкнутися до історії.

16:54 19.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь