A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ У ЗОЛОТИНСЬКІЙ ШКОЛІ

Дата: 11.02.2019 09:24
Кількість переглядів: 6345

 

У Золотинській школі з 04.02. – 08.02. проходив кольоровий  тиждень.

Різнобарвними пазлами склалися дні тижня школи, що проходив з 4 по 8 лютого 2019 року під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня був присвячений певному кольору.

     04 лютого «Червоний Понеділок» – день добра, любові, дружби, щирісті. Червоний колір підвищує кількість адреналіну в крові, підвищує працездатність, силу та відчуття самовпевненості. Створює відчуття тілесного тепла.

     Його психологічний вплив: додає впевненості, почуття безпеки, формує риси лідера. Допомагає при депресії, страху, подоланні інерції. Покращує настрій і зміцнює волю. Він буде доречним на початку тижня. Червоний допоможе боягузам набратися рішучості та сміливості.

     05 лютого «Жовтий Вівторок» – день світла, знань, інтелекту. Жовтий колір стимулює мозкову діяльність і моторику, стимулює уяву та практично не набридає.

     Його психологічний вплив: знімає негатив, додає впевненості, підвищує сприйнятливість до нового, стимулює творчість, дисциплінованість, допомагає сконцентруватися. Жовтий посилює концентрацію уважності, стимулює роботу мозку.

    06 лютого «Фіолетова Середа» – день енергії, драйву. Фіолетовий - колір, який час від часу стає модним, а для когось завжди улюбленим. Психологи і мистецтвознавці вважають, що цей колір полюбляють романтики і натури творчі. Не дивно, адже фіолетовий чи ніжний бузковий нагадує нам призахідні небеса і ніжні квіти: фіалки, бузок, люпин та багато інших. Фіолетовий - часто символ ночі й містики, таємничості та незбагненності. Це - колір, який гармонізує і вирівнює протилежності.

    07 лютого «Зелений Четвер» – день присвячений захисту тварин, екології і збереженню довкілля. Зелений колір заспокійливо діє на нервову систему, знімає головний біль, стомлення, надає відчуття бадьорості.

      Його психологічний вплив: сприяє гармонії, розташуванню до інших людей. Робить врівноваженим, знімає негативні емоції, агресію, внутрішню скутість, розслабляє. Зелений створює у самого господаря  і всіх оточуючих заспокійливий настрій, дає надію, почуття гармонії, безпеки, вільності.

    08 лютого «Синя П’ятниця» – день емоційності, спілкування, творчості. Синій колір знімає збудження та агресію. Також сприяє розвитку розумових здібностей та поліпшує пам'ять, тому він вважається кольором знання.

     Його психологічний вплив: проганяє тривогу, розвиває інтуїцію, очищає мислення, допомагає заглибитися в себе. Знімає напади істерики, м'язову напругу. Допомагає недовірливим, неспокійним, напруженим дітям. Коли діти починають стомлюватися від робочого тижня, синій колір буде їх стимулювати.

Синій  сприяє спогляданню та роздумам, навіває фантазії.

Кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителів, допомогли зробити тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі. Посмішки не сходили з обличчя дітей. Ходити до школи, за їх думкою, стало цікавіше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь