A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Його ім’я – підступний СНІД!

Дата: 06.12.2018 17:20
Кількість переглядів: 1331

Кожному від народження надається найцінніший дар – життя. І найдорожче, що є в житті – це здоров’я. Але,  як це не дивно, люди дуже легковажно можуть ставитися до здоров’я, особливо молодь. Не вміють його берегти і вести здоровий спосіб життя. Його не купити в аптеці. І поки воно є, його не помічаєш, ним не переймаєшся. На жаль, часто починаєш цінувати тільки тоді, коли втрачаєш. Тоді й переосмислюєш життєві цінності.
         1 грудня – Всесвітній день боротьби з ВІЛСНІДом. Проблема ВІЛСНІДу, яка з’явилася в кінці ХХ ст., переросла в епідемію та загрожує всьому людству. ВІЛ–інфекція ніби перевіряє нас усіх на стійкість, людяність, виваженість, моральність, мудрість. І, в першу чергу, відповідальність.
         Часто ВІЛСНІД називають чумою ХХ століття. Але навіть епідемії чуми, хоч і залишали страшні спогади у численних історичних хроніках, та ніколи не забирали життя абсолютно усіх уражених нею. Ті епідемії були жахливі, спустошливі, але все ж залишали після себе не тільки мертвих, але й живих. Одна з незмінних істин ВІЛ-інфекції  полягає в тому, що людина дізнається про свою позитивність на неї раз і назавжди.
         ВІЛ-інфікований… Це діагноз, страшний вирок. І ті, кому оголошено цей вирок житимуть в очікуванні смерті.
         Не залишились байдужими до цієї драматичної загальнолюдської проблеми і учні Людинської школи. Школярі приєдналися до Всесвітнього антиснідівського руху і провели загальношкільну акцію «Червона стрічка». Лідери учнівського самоврядування підготували для школярівповідомлення про історію виникнення хвороби, пояснили, у чому різниця між ВІЛ-інфекцією та СНІДом, розповіли про симптоми захворювання та шляхи зараження.  Також дівчатка розказали про трагічні життєві історії відомих людей, які були уражені цією хворобою. Кожен клас мав можливість розглянути  інформаційні буклети, а всі учні та вчителі школи долучилися до акції «Червону стрічку носять небайдужі».
    Соціальним педагогом школи організовано   флешмоб «Ми проти СНІДу!». Своїми діями учні продемонстрували, що приєднуються до боротьби проти СНІДу.
         Страшно подумати, що буде з нами, якщо статистичні дані щороку збільшуватимуться, а не навпаки. Тому, сьогодні, дуже важливо пам’ятати поради лікаря, батьків, вчителів, як потрібно уберегтися від СНІДу. Пам’ятати про це потрібно не тільки напередодні Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, але й кожного дня.
         Будьте пильними, розбірливими. Пам’ятайте про наслідки. Пам’ятайте про тих, хто буде вашими спадкоємцями, хто продовжуватиме рід людський.
Ольга Ткачук,
 соціальний педагог Людинської ЗОШ
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

Фото без описуФото без опису


 
Фото без опису


 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 Фото без опису
Фото без опису
 
 
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь