A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

День села у Рудні

Дата: 13.11.2018 12:04
Кількість переглядів: 455

«Пахне рідне село : і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…..».

Фото без описуЩорічно за традицією, 10 листопада, мешканці села Рудня відзначають День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

Урочиста частина свята відбулась у приміщенні Руднянського сільського клубу. До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян раз на рік. У святковому концерті взяли участь вокальні колективи художньої самодіяльності сільських клубів сіл Рудня, Партизанське та Висоцьк.

Із теплими словами до жителів села звернулася сільський голова Висоцької сільської ради Людмила Федорівна Гура, яка подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Також, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Далі свято продовжилося нагородженням жителів села у різних номінаціях подарунками. За традицією, вітали: найстаршу жительку села -  Олександрович Уляну Захарівну, 1926 р.н., якій виповнилося 92 роки, наймолодшого жителя - Миська Ярослав Павловича, який  21 листопада зустріне свій перший День народження, подружню пару, яка відсвяткувала 60 років подружнього життя – це Хомича Василя Марковича та Хомич Марію Власівну, наймолодші подружні пари, які в цьому році одружилися - це Горбачевську Вікторію і Стаса та Янковську Марію і Тараса,  багатодітну сім’ю Федорових Руслана Івановича та Оксани Олександрівни , яка має 6 дітей, віддали належне мужності учасників бойових дій, зокрема нашому односельцю Трохимчуку Павлу, який проживає нині у селі. Всі отримали подарунки, які щиро вручала сільський голова за фінансової підтримки депутата Рівненської обласної ради, начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталія Суховича.  Привітали жителів зі святом староста села Надія Іванівна Янковська та депутат сільської ради , медсестра  Ольга Михайлівна Бугай.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї днини до сільського клубу. Усі, щиро дякували організатору святкового концерту завідуючій сільським клубом Марії Павлівні Янковській. А учасники  вокального колективу, який діє при клубі, привітали її з професійним святом, яке працівники культури відзначили на передодні. 

День села у Рудні став гарною традицією, він збирає у дружнє коло всі сім'ї й родини, відновлює і відроджує українські традиції.

                   Учитель Людинської ЗОШ  Мисько Єлизавета Дмитрівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь