A A A K K K
для людей із порушенням зору
Висоцька громада
Рівненська область, Сарненський район

Виступ Черкаського академічного заслуженого українського народного хору у Висоцьку

Дата: 04.06.2018 09:40
Кількість переглядів: 584

  "У мистецтві Черкаського хору, в його піснях і танцях

                                                                                                                 промовляє і виказує себе вся багатостраждальна душа

                                                               і характер чесного і працьовитого українського  народу." 

                                                                                                                                                                                        Олесь ГОНЧАР

  

Виколисаний у Черкаському краї на землі Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка, на батьківщині Семена Гулака-Артемовського та Кирила Стеценка, Черкаський державний академічний заслужений український народний хор увібрав у себе мелодику, дух і слово українського пісенного мистецтва і підняв його на найвищі вершини.

Створений у квітні 1957 року хор пройшов яскравий творчий шлях. З початкових кроків свого існування він заявив про себе як самобутній, неповторний пісенний колектив, що черпає своє натхнення з народних джерел, збагачує перлини співочого фольклору мистецтвом класики. Перший успіх прийшов уже за кілька місяців. У липні колектив хору під началом його першого хормейстера Миколи Дмитровича Куща завоював срібну нагороду у Всесоюзному конкурсі хорових колективів. Після перемоги ще майже півмісяця Черкаський народний хор з успіхом виступав перед жителями Москви та делегатами VI Всесвітнього фестивалю молоді і студентів.

За десятки роки існування репертуар хору поповнився сотнями кращих ліричних, епічних, обрядових, побутових народних пісень, а також творами сучасних українських композиторів. Кожна пісня або вокально-хореографічна композиція розповідає про історію і народну культуру України. На сцені оживають барвисті картинки з минулого: козаки вирушають у похід, чумаки з ярмарку, хороводи хлопців та дівчат у ніч на Івана Купала та на зелені свята. І глядачі поринають в атмосферу істинно народного життя.

Знаний і шанований колектив під началом нового головного хормейстера Володимира Федаса відкрив подальшу сторінку свого художнього життя. Нині в Черкаському хорі працює понад 70 осіб – артисти хорової та балетної груп, оркестранти. На кожній репетиції митці настійливо відточують виконавську майстерність, готуються до філармонічних концертів та гастрольних виступів. Адже найбільша нагорода для них − це щирі посмішки та гучні оплески глядачів, які потребують наполегливої роботи.

Черкаський академічний заслужений український народний хор – це цілий світ, сповнений різнобарвними кольорами музики, співу, запального танцю. Його співаки і танцюристи разом із художнім керівником Володимиром Федасом, очільником оркестрової групи заслуженим артистом України Олексієм Колесником, балетмейстером Анастасією Огірчук підготували нові концертні програми, позначені високою майстерністю, відданістю мистецтву, втіленням народних українських традицій.

Мелодикою звучання Черкаського хору змогли насолодитися жителі сла Висоцьк. Дуже приємно, що гості з Дубровиці, Людині виділили час та відвідали це чудове дійсно.

Щиро вдячні жителі села для сільського голови та всіх, хто приклав максимум зусиль аби цей концерт відбувся!!!

   

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь